Register    Login    Forum    Search    FAQ

Board index » Ostali sportovi » Košarka

Page 1 of 2 [ 35 posts ] Go to page 1, 2  Next

Ко ће бити шампион свијета у кошарци?
Poll ended at Sat Aug 28, 2010 3:55 pm
1. Аргентина 0%  0%  [ 0 ]
2. САД 44%  44%  [ 4 ]
3. Шпанија 0%  0%  [ 0 ]
4. Србија 56%  56%  [ 5 ]
5. Грчка 0%  0%  [ 0 ]
6. Турска 0%  0%  [ 0 ]
7. Француска 0%  0%  [ 0 ]
8. Хрватска 0%  0%  [ 0 ]
9. Русија 0%  0%  [ 0 ]
10. Неко други 0%  0%  [ 0 ]
Total votes : 9

Author Message
 Post subject: 2010 FIBA World Championship
 Post Posted: Sun Dec 06, 2009 3:55 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Свјиетско првенство у кошарци - Турска 2010.

Image

Првенство ће се одржати од 28. августа до 12. септембра 2010. године у четри града:
- Истанбул,
- Анкара,
- Измир,
- Кајзери.

http://www.turkey2010.fiba.com

Жреб за првенство свијета биће одржан 15. децембра 2010. у Истанбулу а 13. децембра биће додјељена четри позива на СП познатија као Вајлд кардс...

Учестоваће 24. тима која ће бити распоређена у четри групе по шест тимова...

Last edited by БорисЗВ on Sat Dec 12, 2009 7:07 pm, edited 1 time in total.

Post subject: Re: 2010 FIBA World Championship
 Post Posted: Sat Dec 12, 2009 7:05 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Немачка, Либан, Русија и Литванија иду на СП

Светска кошаркашка федерација (ФИБА) доделила је Немачкој, Либану, Литванији и Русији позивнице за учешће на Светском првенству у Турској следеће године.

Жреб за Светско првенство одржаће се у уторак 15. децембра у Истанбулу.

Систем доделе позивница ФИБА је увела уочи СП 2006. године, када је једну од њих добила и селекција тадашње Србије и Црне Горе.

Позивнице се додељују тимовима који нису успели да се квалификују кроз континенталне шампионате.

Репрезентације које ће учестовати на СП су:

Ангола, Аргентина, Аустралија, Бразил, Канада, Кина, Либан, Литванија, Хрватска, Француска, Грчка, Иран, Обала Слоноваче, Јордан, Немачка, Нови Зеланд, Порторико, Русија, Србија, Словенија, Шпанија, САД, Тунис и Турска.

Post Posted: Mon Dec 14, 2009 4:03 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Delegaciju Košarkaškog saveza Srbije na ceremoniji žreba u Istanbulu činiće Dragan Kapičić, predsednik KSS, Dušan Ivković, selektor naše muške seniorske reprezentacije, Miroslav Berić, tim menadžer reprezentacije Srbije i Vladimir Sibinović, predstavnik za medije.

“Jako je bitno da odlazak na ceremoniju žreba u Istanbulu iskoristimo za ostvarivanje kontakata i da odmah posle žreba završimo formiranje programa pripremnih utakmica. Mi smo već potvrdili učešće na Akropolis kupu od 17. do 19. avgusta, i to bez obzira na ishod žreba. Imamo želju da organizujemo veliki turnir u Beogradskoj areni 21. i 22. avgusta, a imamo ponudu i za učešće na trodnevnom turniru od 12. do 15. avgusta u Mariboru”, kaže selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković.

O očekivanjima pred žreb za Šampiopnat sveta, selektor Srbije kaže: “Biće to izuzetno jako takmičenje. Mi smo u drugom šeširu i to je dobro. Međutim, dovoljno je pogledati imena reprezentacija iz trećeg, pa i četvrtog šešira, da bi shvatili koliko će turnir biti jak.”

U utorak, 15. decembra, u hotelu „Ciragan Palace Kempinski” u Istanbulu od 10.30 po našem vremenu, biće održana svečana ceremonija žreba za Svetsko prvenstvo koje se održava u Turskoj, u gradovima Ankara, Kayseri, Istanbul i Izmir od 28. avgusta do 12. septembra 2010. godine.

Reprezentacije 24 države koje će učestvovati na Šampionatu sveta u Turskoj, žrebom će biti raspoređene u četiri grupe (po šest ekipa). Posle takmičenja po grupama (svaki tim igra pet utakmica), četiri prvoplasirana tima iz svake grupe (16 reprezentacija), plasiraće se u osminu finala, od koje se igra po klasičnom “nokaut” sistemu.

Prvi šešir: SAD, Argentina, Španija, Grčka
Drugi šešir: Srbija, Slovenija, Francuska, Turska
Treći šešir: Brazil, Portoriko, Kanada, Australija
Četvrti šešir: Hrvatska, Rusija, Litvanija, Nemačka
Peti šešir: Novi Zeland, Kina, Iran, Angola
Šesti šešir: Jordan, Liban, Tunis, Obala Slonovače

Post Posted: Tue Dec 15, 2009 1:19 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Жреб за СП 2010. у Турској

Састав група

Група А
1. Србија
2. Аргентина
3. Аустралија
4. Ангола
5. Јордан
6. Немачка

Група Б
1. Хрватска
2. Бразил
3. Тунис
4. Словенија
5. Иран
6. САД

Група Ц
1. Кина
2. Турска
3. Русија
4. Порторико
5. Обала Слоноваче
6. Грчка

Група Д
1. Литванија
2. Либан
3. Француска
4. Шпанија
5. Канада
6. Нови Зеланд

Распоред Србије:
1. Србија - Ангола (28. август)
2. Србија - Њемачка (29. август)
3. Србија - Јордан (30. август)
4. Србија - Аустралија (01. септембар)
5. Србија - Аргентина (02. септембар)

У осминифинала четри првопласиране екипе из Група А и Б укрстиче се међусобно као и Група Ц и Д

Last edited by БорисЗВ on Tue Dec 15, 2009 1:54 pm, edited 4 times in total.

Post Posted: Tue Dec 15, 2009 1:42 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Није лоша ова наша група.

Група А
1. Србија
2. Аргентина
3. Немачка
3. Аустралија
4. Ангола
5. Јордан

Мислим да би овде можда и могли извући прво место у групи, никако нетпоценујући Аргентину и Њемачку које су свакако репрезентације за сваки респект, као ни Аустралију која сигурно може изненадити свакога као и у фудбалу, али мислим ако будемо наставили фино тимским радом као до сад и ако сви буду здрави и спремни (ако-БОГ-да и хоће) и још уз Сашу Павловића, Александра Марића и Игора Ракочевића, могли би сигурно узети и прво место у овој групи, биће веома тешко, али мислим да СРБИЈА сигурно има квалитет за то.
Ја сам патриотски гласао да ће мо освојити ово СП у Турској, али реално мислим једина две репрезентације да се тренутно одљепљују од осталих је Шпанија и наравно увек а поготово сад премоћна селекција Америке. Сад то незначи да се нетребамо борити да будемо светски шампиони, али мислим да је реалност по квалитету играча да завршимо например 3 или 4 на светском првенству, јер имамо још ДУДУ ИВКОВИЋА за селектора и праву ТИМСКУ репрезентацију, где сви играју пожртвовано за СРБИЈУ, и то ми даје за право да мислим да реално можемо до полу финала уз још ова три играча што сам набројао. АЛИ, АЈМО МИ ДА ОСВОЈИМО ОВО СВЕТСКО. :wink :palacgore1

СОС КАНАЛ #1.
САМО СЛОГА СРБИНА СПАШАВА!!!!!!!!!!

Post Posted: Tue Dec 15, 2009 1:45 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Ма можемо ни далеко, чуо сам да је Аргентина ослабила, незнам дали гријешим али чуо сам да им је Бразил освојио последње континентално првенство, тако да сигурно имамо шансе поготово после сјајних игара у Пољској е једино повреде могу да нас зезну мада невјерујем да ће нас ишта зауставити.

Post Posted: Wed Jun 02, 2010 1:42 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Ево једна добра вијест, Пау Гасол неће играти на СП

док је наш селектор Душан Ивковић објавио шири списак са именима кандидата, припреме почињу 28. јуна, а на списку су:
Милош Теодосић, Стефан Марковић, Бојан Поповић, Миленко Тепић, Александар Рашић, Урош Трипковић, Драган Милосављевић, Иван Паунић, Марко Кешељ, Немања Бјелица, Младен Јеремић, Милан Мачван, Душко Савановић, Новица Величковић, Зоран Ерцег, Иван Раденовић, Лука Богдановић, Ненад Крстић, Коста Перовић, Дарко Миличић, Мирослав Радуљица и Бобан Марјановић.

поред већ позиваних играча, на списку се нашао и кошаркаш крагујевачког Радничког Драган Милосављевић.

Post Posted: Fri Jun 04, 2010 5:10 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Американци у паници

Предсjедник америчке кошаркашке организације задужене за репрезентацију Џери Коланђело рекао је да САД желе да учествују на Свјетском првенству у Турској, али да ће пратити развој догађаја у региону.

Американци важе за прве фаворите такмичења у Турској, које почиње 28. августа, али је Коланђело рекао да је могуће и да тим неће доћи због политичке ситуације.

"Ако се деси нешто што би заиста промјенило наш положај, онда бисмо урадили оно што морамо да урадимо", рекао је председник Ју-Ес-Еј баскетбола.

Post Posted: Mon Aug 09, 2010 8:43 am 
Prvotimac
Prvotimac

Srbija je na turniru u Istanbulu ostvarila tri pobede, nad Novim Zelandom, Iranom i Turskom i tako osvojila prvo od tri takmičenja na kojima će učestvovati u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, koje krajem meseca počinje u Turskoj.

Domaćin turnira je bolje ušao u meč i poveo sa 10:3. Srbija je potom zaigrala angažovanije i preokrenula rezultat na 19:17. Naša selekcija je prvu četvrtinu dobila rezultatom 27:22. Izabranici Dušana Ivkovića su sredinom druge četvrtine imali vođstvo od 42:31, a prvo poluvreme dobili su rezultatom 49:36.

Ekipa koju sa klupe vodi Bogdan Tanjević zaigrala je bolje na početku treće četvrtine i smanjila je prednost Srbije na 55:51. Selektor Ivković je potom zatražio tajm-aut, a naša selekcija je trojkom Tepića brzo stigla do većeg vođstva od 68:58, a potom mirno privela meč kraju.

Najefikasniji igrač "orlova" bio je Nenad Krstić sa 19 poena i 7 skokova, a odličan učinak imali su Teodosić sa 16, odnosno Savanović i Kešelj po 13 koševa. Kod Turaka istakao se Turkoglu sa 14, a Iljasova i Gonlum dali su po 12 poena.

Post Posted: Fri Aug 27, 2010 1:59 pm 
Prvotimac
Prvotimac

БорисЗВ wrote:
Ма можемо ни далеко, чуо сам да је Аргентина ослабила, незнам дали гријешим али чуо сам да им је Бразил освојио последње континентално првенство, тако да сигурно имамо шансе поготово после сјајних игара у Пољској е једино повреде могу да нас зезну мада невјерујем да ће нас ишта зауставити.

Argentina je na tom prvenstvu igrala sa vecinom igraca koji igraju u Juznoj Americi,tako da nije mjerodavno na osnovu tog plasmana pricati o kvalitetu Argentine! Nece im igrati Djinobili,ali tu su Pablo Priđioni, Luis Skola, Fabrisio Oberto i Karlos Delfino, dok će najmlađi igrač biti Luis Sekeria koji ima 25 godina,dok je kod nas najiskusniji Krstic sa 27!!! E sad da li ce pobijediti mladost ili iskustvo...??? Ja se nadam mladost,brzina,agresivnost!!
Po meni je glavni favorit SAD,posto mislim da su svi dopingovani,kao i svi ameri na ostalim takmicenjima!!!

Post Posted: Fri Aug 27, 2010 2:44 pm 
Prvotimac
Prvotimac

mabo wrote:
БорисЗВ wrote:

Argentina je na tom prvenstvu igrala sa vecinom igraca koji igraju u Juznoj Americi,tako da nije mjerodavno na osnovu tog plasmana pricati o kvalitetu Argentine! Nece im igrati Djinobili,ali tu su Pablo Priđioni, Luis Skola, Fabrisio Oberto i Karlos Delfino, dok će najmlađi igrač biti Luis Sekeria koji ima 25 godina,dok je kod nas najiskusniji Krstic sa 27!!! E sad da li ce pobijediti mladost ili iskustvo...??? Ja se nadam mladost,brzina,agresivnost!!
Po meni je glavni favorit SAD,posto mislim da su svi dopingovani,kao i svi ameri na ostalim takmicenjima!!!

Ne bih se ja bas kladio na SAD. Nemaju u repki ni jedne od najvecih zvijezda NBA poput Brayanta, O'neila, Piercea, Garrneta, LeBrona Jamesa itd. takodje ovaj pomalo glup selektor je otpisao i Ronda koji je odradio cijele pripreme sa repkom a po meni je najbolji plej lige. Po mom misljenju najbolju reprezentaciju ima Spanija,zatim litvanija (ako igraju Siskauskas i Jasikevicijus) , a onda slijedimo mi, Ameri i Grci...

Post Posted: Fri Aug 27, 2010 3:09 pm 
Prvotimac
Prvotimac

marihuana010 wrote:
mabo wrote:
БорисЗВ wrote:

Ne bih se ja bas kladio na SAD. Nemaju u repki ni jedne od najvecih zvijezda NBA poput Brayanta, O'neila, Piercea, Garrneta, LeBrona Jamesa itd. takodje ovaj pomalo glup selektor je otpisao i Ronda koji je odradio cijele pripreme sa repkom a po meni je najbolji plej lige. Po mom misljenju najbolju reprezentaciju ima Spanija,zatim litvanija (ako igraju Siskauskas i Jasikevicijus) , a onda slijedimo mi, Ameri i Grci...

Nisam rekao da ce se ameri prosetati prvenstvom,ali mislim da imaju najvece sanse da osvoje!Slazem se da im fali dosta NBA zvijezda,ali tu su Kevin Durent(najbolji strijelac lige prosle sezone), Derik Rouz, Rasel Vestbruk,Andre Iguadala, Čonsi Bilaps i Lamar Odom.
+DOPING

Post Posted: Fri Aug 27, 2010 3:25 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Ako ih sta izvuce izvuce ih strasan sut Duranta,jer su pod kosem veoma losi,nemaju visokih centara. samo ce biti problem ako u nekoj utakmici ne krene sut sta onda. Zato mislim da je trebao Ronda povesti na SP jer je to igrac koji moze spojiti s kosem zargonski receno cak i igraca koji nema svoj dan,a da ne pricam da moze cak i sam solo prodorima izvuci cijelu utakmicu...

Post Posted: Fri Aug 27, 2010 3:47 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Slazem se za Ronda,ali kako sam ja cuo on se povrijedio i propustio bi prvih 5 utakmica(nije provjerena informacija).A sto se Litvanije tice za njih ne nastupaju Jasikevičius, Šiškauskas, Jomantas, Ilgauskas, Macijauskas, Darijus i Ksistof Lavrinovič, Kaukenas

Post Posted: Fri Aug 27, 2010 4:05 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Auuu onda je Litvanija dosta oslabila. U tom slucaju volio bih da finale npr igraju pravoslavci :biggrin1 : Srbija i Rusija. E to bi bila utakmica...

Takodje strasno se bojim utakmice sa njemackom u kojoj nece igrati krstic i Teodosic :glare1 :sneaky1

Post Posted: Fri Aug 27, 2010 10:49 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Ajd nek bude finale Srbija - SAD pa šta bude u njemu

Post Posted: Sun Aug 29, 2010 11:21 am 
Prvotimac
Prvotimac

Dobar start...Bez dvojice standardnih prvotimaca dobili Angolu 50 razlike (94:54)...

Post Posted: Sun Aug 29, 2010 12:13 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Odlicna igra,bravo momci!!!
Spanci izgubili od Francuza,razocarali me zalaganjem u poslednjih 5 minuta,mada mi je bilo cudno kako se ispucavaju,bez organizovanog napada,ali sam posle vidio da ako budu drugi u grupi ne mogu do finala na SAD,a ako budu prvi u polufinalu se sastaju(naravno ako SAD budu prve u svojoj grupi i ako se plasiraju do polufinala).Mada je Francuska dobra ekipa koja je po meni jaka gotovo i kao Spanija bez Gasola i Kalderona,pa i nije neko iznenadjenje,ali meni tu nesto smrdi!!!

Post Posted: Sun Aug 29, 2010 12:24 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Bas tako...Cini mi se da se se tu nesto gadno kuva....

Post Posted: Sun Aug 29, 2010 2:11 pm 
Prvotimac
Prvotimac

Samo da ne bude kao na prošlom EP kada je Španija loše krenula a na kraju postala prvak Evrope.

Page 1 of 2 [ 35 posts ] Go to page 1, 2  Next

Board index » Ostali sportovi » Košarka